Alle priser inklusiv levering
Leveringstiden 1-3 hverdage

0

Kvalitetsbrænde og sundt miljø

Om kvalibrænde - Jens Madsen

Kvalibrænde leverer forskellige brændetyper af høj kvalitet direkte hjem til den private forbruger. Konceptet er udviklet af Jens Madsen, som er initiativtageren bag Kvalibrænde.dk

Kvalibraende.dk er en e-mærket netbutik. Når du handler på e-mærkede netbutikker har du altid adgang til e-mærkets forbruger hotline.

“Visionen er at gøre indkøb af brænde let. Fra bestilling over levering til forbrug skal det være en god oplevelse og brændekvaliteten skal bare være i top.” [Jens Madsen]

Inspirationen til Kvalibrænde.dk
Jens fortæller om inspirationen til konceptet og visionen:
Jeg har været i træ- og byggebranchen i over 50 år. I de seneste 30 år har jeg importeret træ fra Østeuropa og gennem de seneste 10 år har jeg importeret brænde, som er solgt i forskellige butikker fordelt over hele Danmark. Kvalibrænde.dk opstod, da jeg købte mine egne briketpressere i Østeuropa og derigennem fik kontrol over produktionen.

I min tid i branchen har jeg ofte oplevet, hvordan kvaliteten af brænde har været meget svingende og leveringstiderne v meget lange.
“Briketter med sten og sand – er det normalt?”
”Vådt brænde, der ikke kan brænde”
”Brænde der har mug og skimmelsvamp”
“Hvorfor er der leveringstider på op til 10 dage fra bestilling?”
“Vi er ikke tilfredse med den kvalitet, vi kan få.”
“Vi henter vores brænde i en trailer, det er lidt bøvlet”

Dette oplever du ikke hos Kvalibrænde.dk, da jeg kun sælger brænde af højeste kvalitet. Mine briketter har jeg selv produceret og jeg står inde for kvaliteten. Hvis du ikke er tilfreds – så kommer vi og henter varerne, og du får pengene retur!

Direkte fra skoven til din hoveddør – et koncept
Kvalibrænde har fuld kontrol over vigtige produktionsfaciliteter i Østeuropa og dermed også fuld kontrol over selve produktionen og kvalitetet. Vi har også skåret et fordyrende led ud af kæden og dette kommer vores kunder til gode, da vores priser er blandt de absolut laveste i branchen. Vores faste fragtmænd sikrer høj kvalitet i levering, og de går gerne den ekstra længde for at placere produkterne på den anviste plads. Der kan være situationer, hvor den anviste plads ikke er mulig. Men det hører sig absolut til sjældenhederne.

Det skal således være let, hurtigt og trygt at handle brænde på internettet. Det er derfor vi åbnede vores online shop med salg direkte til forbrugeren.

Miljøet vinder, når du putter kvalitetsbrænde i din brændeovn
Træer vokser ved at optage solenergi og luftens CO2 (kuldioxid). Så når træer vokser, renser de luften for noget af den CO2, der ellers ville øge drivhuseffekten. Produkter af træ kan ofte genbruges. I papir kan træfibre for eksempel genbruges helt op til 5 gange. Når træ og papir ikke kan anvendes længere, kan det brændes. Det er godt for miljøet, fordi det reducerer brugen af f.eks. olie, kul eller gas. Uanset om træ og papir brændes af eller rådner, frigives alt CO2 igen. Derfor er det vigtigt, at man vælger at brænde det af, så man kan udnytte den oplagrede solenergi og omdanne det til varme. Man siger, at afbrænding af træ og papir er CO2-neutralt. Det betyder, at det ikke øger drivhuseffekten.

Sker der en fejl – så løser vi den!
Ingen er ufejlbarlige – det er vi desværre heller ikke. Men vi mener, at leverandørens kundskaber og moral viser sig, når der opstår problemer. Så er du i tvivl eller mener du, at du har modtaget en vare, som ikke lever op til din forventning – så kontakt os straks, og vi vil hurtigst muligt løse problemet. Vores ønske er udelukkende tilfredse kunder!

Ingen rovdrift på naturen
Hos Kvalibrænde udvælger vi vores leverandører med største omhu. Ikke alene for at sikre dig de bedste produkter, men også for at sikre, at skovfældning osv. foregår på de korrekte betingelser. Derfor kan vi garantere, at vores leverandører ikke udøver rovdrift på naturen. Vores leverandører genplanter altid efter fældning. Skovarealerne øges derfor i de områder vi henter vores råvarer. Man skal huske, at træ er en afgrøde på lige fod med korn og grøntsager. Dette betyder også, at træet skal høstes for at gøre gavn. Hvis træ efterlades i skovene til evig tid vil træet blot formulde. Ligesom korn og grønsager ikke efterlades i haverne eller på markerne, er det således vigtigt, at træ fældes og anvendes til noget fornuftigt. Specielt når genplantning er etableret.