eksempel på træpiller fremstillet i Danmark i god kvalitet

Når du bruger træ til at brænde af med, er du allerede fremme i køen over dem, som er miljøvenlige i forhold til opvarmning. Benytter du eksempelvis træpiller til at fyre op med, kan man i teorien godt kalde det for CO2-neutralt. For træpiller, og den måde de bliver fremstillet på, er godkendt som biobrændsel. Træpiller bliver produceret af affaldstræ, hvor slutproduktet bliver pille-lignende brændsel. Dette gør træpiller til en langt billigere form for brændsel end andre typer – eksempelvis fossile brændstoffer såsom olie og naturgas. Så umiddelbart lyder træpiller, som en form for magisk pille til brug i opvarmning – det er det i sin forstand også, men du skal stadig være klar over nogle ting inden du køber træpiller.
Eksempelvis er kvaliteten af træpiller meget vigtig. Eftersom at træpiller bliver produceret af affaldstræ, kan der være forskel på hvilket affaldstræ der er blevet brugt under fremstillingen. Træpiller er et sammenpresset produkt, og en lav kvalitet betyder at uhensigtsmæssige produkter er anvendt under produktionen. Gode træpiller er produceret af blandt andet savsmuld, mens lavere kvalitet af træpiller indeholder sand, jord og andet affaldsprodukt, som ikke øger kvaliteten på træpillerne.
Indholdet i træpiller har også en indflydelse på blandt andet askemængden, brændværdien og indholdet af svovl samt fugtighedsniveauet. Træpiller af høj kvalitet skal have lavt fugtighedsniveau, svovlindhold og askemængde.
Dog skal brændværdien være høj, så du får optimal varme og energi ud af dine træpiller.

Træpiller som brænde

Danskere er oftest lidt ambivalente med hensyn til træpiller. Dette skyldes, at det ikke rigtig ligner brænde, som vi kender det fra brændeovne og pejs. Det er et fremstillet produkt, og det ligner piller, deraf navnet træpiller.
Udseendet har desværre også ført til en række rygter omkring træpillen – nemlig at det ikke er ligeså godt som almindelig brænde i en brændeovn. Blandt andet i forhold til hvor flot lyset og charmen er. Dette er langt fra sandheden, da træpiller af høj kvalitet både afgiver stor varme og flot lys. Dermed bidrager træpiller også til en hyggelig atmosfære, som forventes ved brug af brænde i en brændeovn – i træpillers tilfælde kaldes det en pilleovn.
Træpiller som brænde er derfor mindst ligeså godt, som alt andet. Det er miljøvenligt, CO2-neutralt og samtidiger det også billigt. Det kræver dog at du har en pilleovn før, at du kan bruge træpiller. En normal brændeovn er ikke egnet til træpiller, så du skal have en speciel brændeovn. Der er ingen grund til panik omkring det, da selv pilleovne er meget smarte i sit design, og ikke mindst funktionalitet.
En pilleovn kan typisk selv dosere træpillerne i takt med, at de bliver tændt op inde i selve ovnen. Det sørger for, at du kun skal hælde træpiller op ét bestemt sted, så sørger pilleovnen for resten. Det er smart, og du kan læne dig tilbage og nyde varmen, lyset og den hyggelige atmosfære, som tager til.

Køb træpiller i Danmark

Inden du køber træpiller i Danmark, skal du være sikker på, at du har en brændeovn som kan benytte sig af dem.
Træpiller skal som førnævnt have en bestemt brændeovn, som kaldes en pilleovn. Når du ved, at din ovn kan bruges i sammenhæng med træpiller, skal du dernæst kigge efter kvaliteten. Som nævnt i artiklen her, skal svovlindhold, fugtighedsniveau og askemængde være lav. Sådan en kombination giver en højere brændværdi, og det er lige præcis det, som du gerne vil have, når du køber træpiller.
Ellers er det bare, at købe træpiller til din pilleovn, så du kan komme i gang med at tænde op, når sæsonen starter. Ved at bruge de forskellige råd fra denne artikel, kan du købe billige træpiller med en høj kvalitet.